Sunday, February 2, 2014

Spinach Feta Muffins





















Gisteren maakte ik in een opwelling deze hartige muffins. Ze waren erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar, vandaar dat ik het recept hier graag wil delen. Dus hier komt ie.




















Benodigdheden:

  • 300 gram diepvries spinazie
  • 75 gram feta
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 2 tomaten
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 60 ml olijf olie
  • 200 ml melk
  • snufje zout
  • beetje peper
  • gedroogde tijm
  • 12 cupcakepapiertjes
  • een cupcake blik
  1. Verwarm de over voor op 180 graden
  2. Ontdooi de spinazie
  3. Rasp de kaad en verkruimel de feta.
  4. Snijd de tomaat in 12 dunne plakjes en dep ze droog met een keukenpapiertje
  5. Meng in een kom het bloem, zout, bakpoeder geraspte kaas en tijm
  6. Meng in een andere kom de eieren, spinazie, melk en olie
  7. Meng vervolgens de natte en droge ingrediƫnten door elkaar.
  8. Voeg de verkruimelde feta toe en meng nog even.
  9. Vul nu de cupcakepapiertjes voor ongeveer 2/3e
  10. Leg bovenop elk cupje een plakje tomaat en voeg nog wat peper zout en tijm toe.
  11. Bak 25 minuten in de oven.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...